14 Вересня, 2025
По 30 банок відлітають за зиму. Найсмачніший лечо.

По 30 банок відлітають за зиму. Найсмачніший лечо.

ДУЖЕ ШВИДКО І ПРОСТО!

Складові:

Солодкий болгарський перець – 2,5 кг.
Помідори – 2 кг.
Сіль – 2 ст. ложки без гірки.
Ріпчаста цибуля – 500 гр.
Цукор – 200 гр.
Оцет 9% – 3 ст. ложки.
Часник – 5 зубчиків.
Рослинна олія – 150 мл.
Чорний перець горошком – 10-15 шт.
Вихід 4 літри.

Спосіб приготування:

  1. Болгарський перець розрізати навпіл і кожну половинку розрізати на 3-4 частини. Ріпчасту цибулю нарізати півкільцями.
  2. На шкірці помідорів зробити хрестоподібний надріз і залити крутим кип’ятком. Залишити на 5 хвилин, а потім зняти шкірку. Подрібнити за допомогою блендера або натерти на тертці.
  3. Томат перелити в глибоку каструлю. Поставити на плиту і довести до кипіння. З моменту закипання варити 20 хвилин. Потім до томату додати сіль (2 ст. ложки), цукор (200 гр) і рослинну олію (150 мл). Ретельно перемішати і дати і поварити ще 3 хвилини. Через зазначений час до томату відправити болгарський перець, цибулю і чорний перець горошком. Акуратно перемішати і довести до кипіння. З моменту закипання варити 15 хвилин на середньому вогні. Потім додати оцет (3 ст. ложки) і подрібнений часник. Варити 5 хвилин, а потім розкласти по стерилізованим баночках і закрити прокип’яченими кришками.
  4. Банки перевернути кришками вниз і огорнути теплою ковдрою до повного охолодження. Зберігається таке “Лечо” при кімнатній температурі.

Приємного апетиту і вдалих заготовок

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *