Яблуко найпоширеніший фрукт для десертів у наших краях. В основному його використовують для приготування пирогів, багато з яких теж не займають багато часу. Але десерт з йогурту «Яблучні пальчики» нічим не поступається будь-якій іншій випічці. Часто готую його замість улюбленої шарлотки.
Ось що нам знадобиться:
яблуко – 1 шт.;
розпушувач – 7 г;
яйце – 1 шт.;
молоко – 50 мл;
цукор – 3 ст. л.;
сіль – дрібка;
олія соняшникова – 3 ст. л.;
борошно – 350 г;
йогурт – 200 г.
Покроковий рецепт приготування страви:
Яблука очищаємо від шкірки та нарізаємо на невеликі кубики. У мисці з’єднуємо яйце, цукровий пісок, сіль і олію, ретельно збиваємо віночком.
До яєчної маси додаємо йогурт, продовжуємо з’єднувати продукти. Висипаємо яблучні кубики у суміш, виливаємо молоко та добре змішуємо.
Вмішуємо в борошно розпушувач, просіваємо в яблучну масу. Замішуємо однорідне еластичне та м’яке тісто. Ліпимо з цього тіста невеликі ковбаски завбільшки з палець.
На розпеченій олії в сковороді обсмажуємо пальчики з тіста до золотистого кольору.
Дану закуску можна додатково вмочити у ванільний цукор із корицею.
Але, без цих добавок теж виходить солодка та хрумка яблучна закуска