Восени нам як ніколи потрібні вітаміни і цей напій один із найкращих способів підтримати організм. Всі інгредієнти в ньому, морква та яблука, віддають максимальну кількість вітамінів, сік до того ж виходить дуже смачним, придатним і для консервації.
Покроковий рецепт приготування страви:
Моркву та яблука ретельно промийте та очистіть. Наріжте їх на маленькі шматочки, щоб вони швидше зварилися. У каструлю налийте воду і покладіть моркву та яблука, доведіть до кипіння і варіть на слабкому вогні близько 20-55 хвилин, поки морква не стане м’якою.
Після цього додайте лимонну кислоту та цукор до смаку. Зніміть з вогню і дайте суміші трохи охолонути. Потім все пробийте блендером або пропустіть через соковитискач, щоб отримати однорідну масу.
Процідіть сік через сито, якщо хочете прибрати м’якоть. Дайте йому охолонути і можна пробувати.
Крім того, сік можна розлити і по заздалегідь стерилізованим банкам або пляшкам, а потім відправити на зберігання до зими.
Ось що нам знадобиться:
морква 1 кг
яблука 500 г
цукор за смаком
сік лимона або лимонна кислота 1 ч. л.
вода 2,5 літра (кількість можна варіювати в залежності від бажаної концентрації соку)