Салат з буряка, часнику і сиру – один з моїх найулюбленіших салатів. Для нього можна відварити або запекти буряк. Обидва способи непогані. Але як на мене – затратні за часом.
У духовці запікати треба від 30 хвилин до години, в залежності від розміру. І ще чекати поки розігріється духовка.
Варка в воді вимиває частину поживних речовин. І теж займає час: до закипання води плюс 20-40 хвилин, в залежності від розміру буряка.
Є спосіб простіший
Буряк можна приготувати в мікрохвильовій печі. Мікрохвильовка розігріває продукт не зовні, а у всій товщі відразу. Виходить швидше.
У мікрохвильовій печі виберіть режим «овочі» або встановіть потужність на 60-80%.
Буряк покладіть в маленький пакет для запікання. Залежно від розміру овоча знадобиться від 10 до 20 хвилин. Потім опустіть буряк в чашу з холодною водою і дайте йому охолонути 5 хвилин. Шкірочка зчищається дуже легко.
При такому способі буряк не виділяє ніяких неприємних запахів.