16 Вересня, 2025
Не треба варити і запікати буряк – є спосіб простіший і швидший: всього за 15 хвилин.

Не треба варити і запікати буряк – є спосіб простіший і швидший: всього за 15 хвилин.

Салат з буряка, часнику і сиру – один з моїх найулюбленіших салатів. Для нього можна відварити або запекти буряк. Обидва способи непогані. Але як на мене – затратні за часом.

У духовці запікати треба від 30 хвилин до години, в залежності від розміру. І ще чекати поки розігріється духовка.

Варка в воді вимиває частину поживних речовин. І теж займає час: до закипання води плюс 20-40 хвилин, в залежності від розміру буряка.

Є спосіб простіший
Буряк можна приготувати в мікрохвильовій печі. Мікрохвильовка розігріває продукт не зовні, а у всій товщі відразу. Виходить швидше.

У мікрохвильовій печі виберіть режим «овочі» або встановіть потужність на 60-80%.

Буряк покладіть в маленький пакет для запікання. Залежно від розміру овоча знадобиться від 10 до 20 хвилин. Потім опустіть буряк в чашу з холодною водою і дайте йому охолонути 5 хвилин. Шкірочка зчищається дуже легко.

При такому способі буряк не виділяє ніяких неприємних запахів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *