У сезон врожаю гарбуза саме час приготувати гарбузовий джем! Таким варенням я люблю доповнювати різну випічку і сир в чистому вигляді.
Закривати джем потрібно в банках з щільними кришками. Краще їх заздалегідь простерилізувати зручним для вас способом.
Нам знадобиться:
Гарбуз – 1 кг.
Сік Апельсину – 2шт
Цукор – 800гр.
Лимонна кислота – 1 / 2ч.л. (або за смаком)
Кориця – 1 ч.л.
Покроковий рецепт приготування:
- Очищайте гарбуз від шкірки і насіння. Нарізайте його на кубики. Гарбуз краще вибирати солодких сортів. Мені подобається мускатний.
- Перекладайте гарбуз в каструльку.
- Вичавлюйте сік з апельсинів.
До речі, можна поекспериментувати і замінити апельсиновий сік на мандариновий. Якщо зробите так, напишіть під статтею, як вам результат.
- Додавайте до гарбуза цукор.
- Перемішуйте джем і відправляйте варити його на плиту.
- Встановлюйте середній вогонь. Гарбуз почне виділяти сік, коли цукор трохи розтане і маса стане густіти.
- Варіть джем протягом 20-30 хвилин. Тільки не забувайте перемішувати варення час від часу, щоб воно не підгорало.
- За допомогою блендера перетворіть гарбуз в пюре.
- Всипати лимонну кислоту і перемішуйте джем.
- Відправляйте гарбузове варення знову на плиту і варіть 5-10 хвилин.
- Перекладайте готовий джем в банки.
- Щільно закривайте їх герметичними кришками.
- Перевертайте догори дном банки до повного охолодження і на наступний день переставляйте їх в шафу, де зберігаєте консервацію.
А якщо є бажання, можна залишити для проби трохи варення і приготувати до нього млинці. Буде дуже смачно!
Спробуйте цей рецепт, особливо він буде корисним для тих, у кого в цьому році був великий урожай гарбузів, а зберігати його ніде! Погодьтеся, що банки з смачним варенням займають набагато менше місця, та й зберігаються довше, чим натуральний продукт.