15 Вересня, 2025
Морквяна ікра на зиму, дуже смачна. Така ікра підійде до будь яких страв чи як намазка на хліб.

Морквяна ікра на зиму, дуже смачна. Така ікра підійде до будь яких страв чи як намазка на хліб.

Розповім вам як я готую ікру з моркви. У мене її щороку зростає багато і я намагаюся приготувати кілька баночок, адже така ікра підійде до будь-яких страв в які додається морква. Та й просто на хліб намазати буде дуже смачна.

Нам знадобиться:
Помідори – 1.5 кг
Морква – 1 кг
Часник – 100 г
Цукор – 100 г
Соняшникова олія – 1 ст.
Сіль – 1 ст.л
Перець чорний мелений – 1 ст.л
Оцет 70% – 1 ст.л.
Покроковий рецепт приготування:

Через м’ясорубку пропускаємо помідори і моркву все разом. Додаємо цукор, сіль і олію.

Ставимо каструлю на вогонь (середній) і тушкуємо овочі протягом 1 години 15 хвилин.

Потім додаємо часник і чорний перець і тушкуємо ще 10 хвилин.

Після додаємо оцет і готуємо ще 5 хвилин, готову ікру знімаємо з вогню.

Гарячу розкладаємо по заздалегідь підготовленим стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного охолодження. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *