15 Вересня, 2025
В осінню погоду до чаю. Незрівнянні пампушки з чудо-тіста: м’які, повітряні і дуже смачні.

В осінню погоду до чаю. Незрівнянні пампушки з чудо-тіста: м’які, повітряні і дуже смачні.

Пампушки виходять м’якими, повітряними і неймовірно смачними, ідеальними для швидкого перекусу або затишного чаювання. Завдяки додаванню картопляного пюре, тісто стає особливо ніжним і не вбирає багато олії при смаженні.

Покроковий рецепт приготування страви:
Відваріть картопля і зробіть з нього рідке пюре. Змішайте дріжджі з цукром. Збийте яйця з цукром, додайте тепле молоко і дріжджову суміш, ретельно перемішайте.

Додавання картопляного пюре робить тісто м’якшим і допомагає уникнути зайвого вбирання олії під час смаження.

Присипте робочу поверхню борошном і вимісіть тісто до м’якості та еластичності, додаючи борошно за потребою.

На присипаній борошном поверхні сформуйте з тіста пампушки. У центр кожного покладіть начинку.

Розігрійте глибоку сковороду або каструлю з олією. Обсмажуйте пампушки до золотистого кольору.

Ці пампушки мають неймовірну легкість і залишаються м’якими навіть наступного дня. Приємного апетиту!

Ось що нам знадобиться:
Яйця – 2 шт.
Борошно – 700-800 г
Молоко – 500 мл
Дріжджі – 40 г
Картопля – 3 шт.
Сіль – ½ ч. л.
Вода – 500 мл
Цукор – 100 г

Цукрова пудра – за смаком
Макова начинка – 500 г

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *