15 Вересня, 2025
Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть усю зиму без холодильника.

Якщо не знаєте, куди подіти яблука, приготуйте яблучне желе без желатину, стоїть усю зиму без холодильника.

Для приготування неймовірно смачного яблучного желе вам знадобляться свіжі яблука, що саме собою вже дивно.

Якщо у вас є соковитискач або соковарка, то все дуже просто: просто виготовте яблучний сік. Інформує Майстерня ідей.

А якщо таких пристроїв немає, то промийте та обсушіть яблука, а потім розріжте їх на 4 частини, не видаляючи середину.

Покладіть на плиту нарізані яблука, маю їх 1200 грам. Залийте 1 літр води, увімкніть нагрівання і доведіть до кипіння.

Щоб додати желе яскравий колір та додатковий смак, можете додати інші ягоди, наприклад, 100 г малини чи смородини.

Після закипання зменшіть нагрівання до рівня між середнім та мінімальним.

Залиште яблука у такому режимі на 40-50 хвилин. Якщо хочете, можна додати паличку кориці.

Цікаво, які варіанти поєднання яблук та прянощів ви вважаєте вдалими? Наприклад, яблучне желе з корицею або яблучне желе з м’ятою. Чекаю на ваші варіанти в коментарях.

Поки яблука варяться, виготовте пристрій для проціджування соку.

Щоб желе стало прозорим, слід процідити сік і залишити його на осадження.

Яблука можна залишити у марлі протягом двох годин, не потрібно їх вичавлювати чи протирати.

Потім поверніть яблучний сік у високу каструлю.

Поставте каструлю на плиту та увімкніть нагрівання.

Поступово додайте цукор у сік. На 1 літр рідини додайте 800 г цукру.

Переконайтеся, що у вас під рукою є стерильні банки та кришки для них.

Коли цукор повністю розчиниться, додайте в каструлю 50 г лимонного соку.

Коли сік закипить, регулюйте нагрівання, щоб уникнути бризок. Якщо утвориться піна, видаліть її.

Доведіть сік до 105 ° C і варіть желе близько 30 хвилин.

Після приготування розлийте готове желе по стерильним банкам. Закрийте банки чистими кришками. У мене вийшло 4 повні банки по 250 грамів і одна неповна.

Зберігайте банки з яблучним желе у прохолодному темному місці, і воно чудово збережеться до наступного сезону.

Покроковий рецепт приготування страви:
1,2 кг яблук
1,2 літри води
1,0 кг цукру
100-150 грам малини чи смородини за вашим бажанням
50 грам лимонного соку
Цукор у кількості 800 г на 1 літр рідини

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *