15 Вересня, 2025
Вчора моя сусідка дала корисну пораду. Помідори з начинкою за її рецептом. Смак у них особливий.

Вчора моя сусідка дала корисну пораду. Помідори з начинкою за її рецептом. Смак у них особливий.

Такі рецепти актуальні у вересні, рятуючи бурий урожай, що не встиг налитися сонцем. Зрозуміли вже, чому саме зараз цей рецепт я пишу. Ночі прохолодні, часом холодні, помідори поступово квасяться і не перекиснуть.

У квашених особливий пікантний характер і особливий смак! Раджу заквасити та переконатися, що це найкраще, що можна зробити з помідорами!

Страва, знайома всім і кожному. Відмінний рецепт, у подруги пробувала. Готуватиму!

ЯК ПРИГОТУВАТИ:
Спочатку приготую розсіл.

Розсіл:

Вода – 1 л
Сіль (велика кам’яна) – 1 ст. ложка з піднебіння. гіркою
Цукор – 2 ст. ложки
Гвоздика – 2 бутони
Лавровий лист – 2 шт
Зерна коріандру – 1 ч.л
Запашний перець – 2 шт
Чорний перець – 5 шт
Вода закипіла, додаю всі складові розсолу. Кілька хвилин кипить, потім остудити його до кімнатної температури.

Тим часом приготую начинку.
Моркву натерти на великій тертці. Зелень та часник дрібно подрібнити, можна ножем. Болгарський перець нарізати брусками. Гострий перець тонкими кільцями. Корінь хрону настругати ножем (такий рецепт).

З’єднуємо в мисці моркву, зелень, гострий перець та часник. Це буде начинка.

Помідори та начинка:

Помідори – 2 кг
Морква – 2 шт
Перець солодкий – 2 шт.
Часник – 10 зубчиків
Парасольки кропу – 3 шт Гострий перець – 1 шт
Корінь хрону – невеликий шматочок
Зелень петрушки та кінзи
Особисто я, друзі, не бачу квашених помідорів без селери (та, що стеблами). Тож у наступній партії перекладу шари помідорів нею. Ось тільки не знаю, як вони із кинзою поєднуватиметься. Як ви думаєте?

А далі у кожному помідорі робимо глибокий надріз, але не до кінця. Акуратно начиняємо помідори начинкою.

На дно ємності, в якій кваситимемо помідори, укладаємо частину болгарського перцю, скибочки кореня хрону і парасольки кропу. Далі помідори і овочі, що залишилися.

Тепер розсіл. Він має повністю покрити помідори. Накриваю кришкою та залишаю їх при кімнатній температурі на 3-4 дні. Потім переміщаю їх у холодильник, льох, у будь-яке, але обов’язково прохолодне місце. Саме тому бажано саме зараз їх приготувати. Помідори, що не дозріли, прилаштуємо і не перекиснуть вони. Даю їм прокваситись протягом двох тижнів. Такі помідори можуть зберігатись 2-3 місяці. З кожним днем ​​вони ставатимуть ще смачнішими та ароматнішими. До речі, надалі я зберігаю їх на лоджії, у прохолоді.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *