Ділюсь з вами дуже гарною і ситною закускою, навіть підійде як рагу, відкрив розігрів і поїв. Навіть на роботу можна взяти із собою дуже зручно. Спробуйте, можливо, і вам сподобається.
Інгредієнти:
Морква – 1 кг
Цибуля – 1 кг
Перець солодкий – 1 кг
Помідори – 3 кг
Гречка – 500 гр
Цукор – 200 гр
Сіль – 2 ст.л.
Оцет 6% – 100 гр
Олія соняшникова
Ділюся рецептом приготування:
Перець і цибулю ріжемо кубиками, моркву натираємо на великій тертці, кожен овоч окремо обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Гречку варимо до напівготовності. Помідори пропускаємо через м’ясорубку, солимо і ставимо на вогонь.
Доводимо до кипіння, додаємо цукор, оцет і кип’ятимо ще 5 хвилин.
Додаємо решту овочів і гречку проварюємо ще 40 хвилин.
Гарячий салат розкладаємо по стерилізованим банкам, закручуємо кришками, перевертаємо догори дном і прибираємо під шубу до повного остигання. Вихід із цієї кількості продуктів 10 баночок по 650 гр.
Приємного вам апетиту та гарних заготовок