Цей рецепт підійде для любителів салатів з капусти. Готується вона швидко і зовсім не складно, а готову капусту можна їсти вже за 2 години. Так само її можна використовувати для вінегретів та будь-яких інших страв, куди потрібна маринована капуста.
Нам знадобиться:
Капуста – 3 кг
Морква – 3 шт (великі)
Часник – 3-4 зубчики
ДЛЯ МАРИНАДУ
Вода – 1.5 літра
Цукор – 200 гр
Сіль – 3 ст.л (без верху)
Соняшникова олія – 250 гр
Оцет 9% – 200 гр
Покроковий рецепт приготування:
Капусту шаткуємо, моркву тремо на великій тертці, часник давимо через давилку, все добре перемішуємо.
Робимо маринад:
Наливаємо в каструльку воду, додаємо цукор, сіль, олію, ставимо на вогонь доводимо до кипіння і додаємо оцет.
Проварюємо 2-3 хвилини. Маринад готовий.
Капусту заливаємо гарячим маринадом, саме гарячий маринад надасть капустці м’якість.
Даємо маринованій капусті настояться 2 години, капуста буде готова і можна її їсти.
Після двогодинного настою капусту перемішуємо ще раз і розкладаємо в банки. Закриваємо капроновими кришками та прибираємо у прохолодне місце на зберігання.
Зараз так капусту роблять багато хто, рецепт швидкий і не складний, а найголовніше, що виходить вона дуже, дуже смачна