Кетчуп з помідорів з яблуками і болгарським перцем на зиму. Я не вперше роблю таку заготівлю, це мій найулюбленіший рецепт кетчупу, якому мене навчила сестра, спасибі їй велике.
Кетчуп виходить дуже смачним, густим, насиченим, ароматним і апетитним. Їмо його з м’ясом, рибою і на хліб намазуємо, на столі не затримується, з’їдаємо дуже швидко. Цього року заготовила набагато більше кетчупу, а то тільки вистачало на кілька місяців. Зберігайте рецептик, щоб у сезон мати під рукою!
Інгредієнти :
Кількість інгредієнтів вказано для однієї банки об’ємом 0,5 літра.
Бажаєте читати більше цікавих та смачних рецептів .
- поставте вподобайку
- залиште коментар, щоб бачити більше наших рецептів та корисної інформації. Дякуємо
Помідори – 1 кг
Яблука – 0,5 кг
Перець солодкий – 250 гр
Цибуля ріпчаста – 200 гр
Часник – 4 зубчика
Перець гострий – на ваш розсуд
Сіль – 1 ст. ложка
Цукор – 2 ст. ложки.
Оцет 9% – 1 ст. ложка
Перець червоний мелений – за смаком
Приготування:
Помідори мию, видаляю плодоніжку. Нарізаю шматочками.
Болгарський перець мию, видаляю плодоніжку, насіння і нарізаю крупно.
Яблука беру кисло – солодких сортів. Мию, видаляю серцевину і нарізаю великими часточками.
Ріпчасту цибулю очищаю від шкірки і нарізаю великими часточками.
Всі інгредієнти у мене в просторій каструлі з товстим дном. Ставлю каструлю на вогонь і доводжу до кипіння. Варю на середньому вогні 15- 20 хвилин до м’якої консистенції.
Готову масу подрібнюю блендером в пюре.
Протираю масу через сито щоб видалити зайву рідину, насіння і шкурки.
Можна також використовувати сітку.
Густу масу відправляю в каструлю. Додаю сіль.
Потім цукровий пісок. Все ретельно перемішую і ставлю на плиту на повільний вогонь на 25 хвилин.
Відправляю підготовлений пропущений через прес часник. Гострий перець можете додати на свій розсуд.
За 5 хвилин до готовності додаю оцет і перець червоний мелений.
Кетчуп готовий.
Відправляю кетчуп в стерилізовану банку. Закриваю гвинтовою кришкою. Залишаю до повного охолодження. Відправляю в підвал на зберігання!