Домашні в’ялені помідори можна додавати практично в будь-яку страву – в рагу, омлет, різні салати, соуси. Можна використовувати їх як прикраси. Наприклад, на піці вони виглядатимуть дуже красиво.
Інгредієнти (на 4 баночки по 0,5 л):
Помідори “вершки” або “чері” – 4 кг
Часник – 1 гол.
Часник сушений
Сіль, цукор, перець
Італійські трави
Розмарин сухий
Оливкова олія ~ 200 мл
Соняшникова олія ~ 300-400 мл
Цукор – 0,5 ч.л. на банку
Всі приправи додавати до смаку.
Покроковий рецепт приготування:
Помідори добре промити, обсушити та розрізати навпіл. Видалити серцевину з насінням. Деко застелити папером для випічки, змастити олією. Викласти підготовлені половинки помідорів на лист. Помідори зверху посипати сіллю, цукром, меленим перцем, сушеним часником та сушеними італійськими травами.
Сушити з трохи відкритими дверцятами духовки при 80℃~ 4 години, потім ще за 50℃ ~ 6-10 годин. Якщо сушити з конвекцією, то часу потрібно менше. Час залежить від розміру помідорів та від вашої духовки. У помідорах не повинно залишитись вологи, тому часу може піти і більше.
На дно чистої баночки кладемо свіжий часник, розмарин (свіжий або сушений) і наливаємо 50 мл оливкової олії. Викладаємо в’ялені помідори, присипаючи ароматними травами, додаємо зубчики часнику. Помідори злегка утрамбовуємо. У баночку доливаємо олію. Олія має закривати помідори.
Зверху можна додати 0,5 ч.л. цукру. Закрити кришкою. Для зберігання помідори стерилізувати при 100℃ ~ 25-30 хв