Як і будь-який інший салат він робиться просто та швидко. Але є маленьке але – треба заздалегідь відварити м’ясо. А якщо гості справді “на порозі” і часу варити його немає, можна замінити відварене м’ясо гарною ковбасою або копченим м’ясом. Але на мій досвід з відвареним все ж таки смачніше. Салат складається всього з 4-х основних продуктів, він досить ситний та свіжий. Обов’язково спробуйте приготувати для різноманітності. Інформує Майстерня ідей.
Ось що нам знадобиться:
м’ясо (яловичина) відварене – 250 г
огірок – 1 шт
яблука – 2 шт
цибуля – 1 шт
зелень – за бажанням
сіль, перець – за смаком
майонез – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
Відварену яловичину нарізаємо невеликим кубиком. Щоб вона залишалася ніжною, відварюємо її в підсоленій воді і в ній остуджуємо. До речі, замість яловичини можна використати і свинину, і курку.
Далі нарізаємо кубиком огірок. Можна використовувати як свіжий, так і маринований – смачно буде у будь-якому випадку. Цибулю дрібно січемо і відправляємо до інших продуктів. Якщо вона занадто зла, то обдайте її кип’ятком.
Останній інгредієнт – яблуко. Вибирайте тверді, кисло-солодкі сорти. Наприклад, я використовую Ґренні. Очищаємо їх від шкірки та серцевини, нарізаємо кубиком і злегка можна збризкати лимонним соком, щоб вони не потемніли. Відправляємо до салату.
Тепер салат солимо і перчимо на смак, додаємо нарізану зелень за бажанням і заправляємо салат майонезом. Все добре перемішуємо.
Салат готовий! Соковитий і дуже смачний, незважаючи на простоту приготування. Огірок і яблуко надають йому свіжості та соковитості, а цибуля робить салат не прісним. Упевнена, що вам він теж сподобається.