8 Жовтня, 2025
Смакота до чаю в ці холодні дні! Знаменитий тертий пиріг – смак дитинства з будь-якою начинкою.

Смакота до чаю в ці холодні дні! Знаменитий тертий пиріг – смак дитинства з будь-якою начинкою.

Тертий пиріг – це справжній кулінарний хіт, знайомий багатьом ще з дитинства. Його люблять за простоту приготування та універсальність: достатньо поміняти начинку – і у вас щоразу виходить нове частування. Яблучне повидло, густе варення, сир або навіть запечений гарбуз – все підходить для цього пирога, і в будь-якому варіанті він виходить неймовірно смачним.

Цей пиріг ідеально підійде для сімейного чаювання, святкового столу або як солодкий перекус.

Покроковий рецепт приготування страви:
Змішайте борошно з розпушувачем. Натріть холодне вершкове масло на великій тертці і перетріть з борошном в крихту.

В окремій мисці збийте яйце з цукром та ваніліном до світлої маси. Додайте сметану і ще раз перемішайте. З’єднайте рідку суміш з масляною крихтою і замісіть м’яке тісто. Розділіть його на 2 частини: меншу приберіть у холодильник на 20 хвилин.

Більшу частину тіста розкатайте на пергаменті, сформувавши прямокутник завтовшки ~7-8 мм. Розподіліть повидло або вибрану начинку рівномірним шаром по поверхні. Підійдуть:

яблучне або сливове повидло,

густе варення,
сир з жовтком,
запечений гарбуз,
сухофрукти.
Дістаньте охолоджений шматок тіста і натріть його зверху на великій тертці, покриваючи рівномірно пиріг.

Випікайте при 180 ° C близько 20-25 хвилин до красивої золотистої скориночки. Наріжте пиріг на порційні шматочки гарячим, а перед подачею присипте цукровою пудрою.

Тертий пиріг – це простий і універсальний десерт, який завжди виходить вдалим. Змінюйте начинки, експериментуйте з ароматами, і у вас буде новий смак щодня.

Ось що нам знадобиться:
Вершкове масло – 180 г
Яйце – 1 шт.

Цукор – 100 г
Борошно – близько 400 г
Розпушувач – 1 ч. л.
Сметана – 2 ст. л.
Ванілін – 1 пакетик
Повидло чи густе варення – за смаком
Цукрова пудра для прикраси

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *