8 Жовтня, 2025
Це не просто булочки, а справжня краса! Пишні ,смачні плетені булочки з повидлом – ділюсь покроковим приготуванням з фото, як створити цю смакоту

Це не просто булочки, а справжня краса! Пишні ,смачні плетені булочки з повидлом – ділюсь покроковим приготуванням з фото, як створити цю смакоту

Пишні та дуже смачні плетені булочки з повидлом.
Дякую за ваші лайки, коментарі.

Інгредієнти:
250 мл молока
7 г сухих дріжджів
цукор 50 г

10 г ванільного цукру
сіль 1/4 ч. л.
60 г вершкового масла
2 яйця (1 жовток беремо+1 ст.л. води для змащування, в  тісто 1 яйце +1 білок)
борошно ~490-520 г
повидло, джем, або будь-яка начинка до смаку

Приготування:
▫️До теплого молока додаємо цукор ложку із загальної кількості, дріжджі, борошно 6 ложок із загальної кількості, змішуємо.

Залишаємо на 15 хвилин.

До опари додаємо яйце, сіль, цукор, ванільний цукор, олію, змішуємо.

Додаємо просіяне борошно, замішуємо тісто. Борошном не забиваємо, тісто м’яке та еластичне.

Форму змащуємо олією, залишаємо в теплому місці на годину.

Ділімо на рівні частини, у мене 8.

Скачуємо в кульки, накриваємо, залишаємо на 20 хвилин.

Формуємо булочки: кожну кулю розкочуємо,

кладемо начинку на один край

накриваємо тісто, защипуємо.

Робимо надрізи-смужки, переплітаємо.

Залишаємо булочки підійти. Поки всі формуються, перші чотири можна відправляти піч.

Змащуємо жовтком з водою, даємо підсохнути 10 хвилин.

Випікаємо при 180 градусів близько 25 хвилин.

Приємного чаювання мої рідні читачі, нехай вдається і смакує

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *