Ніжний та дуже смачний пиріг. Кожен його шматочок тане у роті. Його дуже люблять усі в моїй родині. Тож готую я його досить часто.
Покроковий рецепт приготування страви:
Все борошно просіюємо із сіллю. Додаємо 100 гр цукру і 200 гр натертого холодного масла. Робимо з борошна крихту.
Потім додаємо в неї розпушувач, трохи ванільного цукру, 4 жовтки та сметану. Замішуємо тісто. Воно буде м’яким. Розділяємо його на дві однакові частини. Одну потрібно прибрати у морозилку на 30 хвилин.
З лимонним соком збиваємо білки. Потрохи додаємо 100 гр цукру. У вас повинні вийти стійкі піки. Беремо форму, застеляємо її пергаментом, викладаємо тісто і робимо з нього борти. Яблука нарізаємо тонкими пластинками, посипаємо цукром і звичайно, корицею. Куди ж без неї у яблучній випічці.
Викладаємо фрукти на тісто. Зверху масу із збитих білків. Дістаємо тісто з морозилки і натираємо його зверху. 40 хвилин випікаємо при 180 градусах.
Пиріг виходить дуже ароматний та смачний. Ідеальне доповнення до чашки гарячого чаю.
Беремо такі інгредієнти для приготування тіста:
200 гр вершкового масла;
сметана 15% – 150 гр;
4 жовтки; 100 гр цукру;
по дрібці солі та ванільного цукру;
борошно – 380 гр;
розпушувач – 10 гр.
Для начинки нам потрібні:
4 білки;
1 ч. л. кориці;
по столовій ложці лимонного соку та крохмалю;
цукор – 100 гр;
6 шт. середніх яблук.
Джерело: https://maisternia-idei.com.ua/povitryanyy-pyrih-rayske-yabluchko-kozhen-shmatochok-tane-v-roti