З продуктів, які завжди є на кухні, можна приготувати смачний пиріг. Я часто згадую про цей рецепт, коли потрібно «прилаштувати» кудись залишки варення.
Покроковий рецепт приготування страви:
Борошно просіюємо в глибоку тарілку і перемішуємо з розпушувачем. Окремо за допомогою віночка змішуємо цукор, яйця, трошки солі, молоко та олію.
З’єднуємо рідку та суху маси. Збиваємо все трохи. Форму розміром 25 на 15 застеляємо шматочком пергаменту, злегка змащуємо олією і виливаємо в неї половину тіста.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку і випікаємо хвилин десять. Акуратно дістаємо, викладаємо варення, зверху – тісто, що залишилося. Знижуємо температуру в духовці до 180 і випікаємо пиріг ще 45 хвилин.
Завдяки тому, що ми одну частину тіста трохи підпекли на початку, наша начинка залишається гарним шаром і у розрізі пиріг виглядає дуже симпатично.
Ось так без особливих зусиль та витрат можна приготувати смачну домашню випічку.
Ось що нам знадобиться:
100 мл молока та соняшникової олії;
100 гр цукру;
борошна – 200 гр;
розпушувача – 1 ч.л.;
трохи солі;
два яйця;
густого варення – 300 гр.