8 Жовтня, 2025
Мало хто так робить, а дарма! Маринована картопля: торік зробила 1 баночку, а цього року 10.

Мало хто так робить, а дарма! Маринована картопля: торік зробила 1 баночку, а цього року 10.

Ваша підтримка вподобайками важлива. Чекаємо відгук про рецепт!

Мариновані помідори, огірки, гриби – такими закусками вже нікого не здивуєш. А ось маринована картопля – це справді щось нове та цікаве. Картопля, приготовлена за цим рецептом, може виступити як самостійною закускою, так і як інгредієнт для всіма улюбленого олів’є, вінегрету та інших салатів.

Покроковий рецепт приготування страви:
Залийте картоплю кип’ятком, поставте на сильний вогонь і після закипання проваріть 3-4 хвилини.

Беріть дрібну картоплю. Якщо картопля велика, її необхідно розрізати навпіл.

На дно баночки об’ємом 1,5 л покладіть лавровий лист, насіння кропу, часник, моркву, гострий перець. Наповніть баночки картоплею, зверху засипте цукор, сіль і додайте оцет.

Залийте баночки кип’ятком і щільно закрийте кришками. Залиште заготовки до повного остигання, а потім приберіть на зберігання. Закуску можна буде подавати до столу вже через 2 тижні.

На одну баночку об’ємом 1,5 літра знадобиться:
картопля – 1 кг;

гострий перець – 1,5 шт.;
морква – 1 шт;
лавровий лист – 1 шт;
часник – 4 зубчики;
насіння кропу – 1 ч.л;
5 видів ароматного перцю (перець чорний, білий, зелений, рожевий, запашний) – 1 ч.л;
цукор – 1 ч.л;
сіль велика – 2 ч.л;
оцет (70%) – 1 ч.л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *