Якщо ви хочете здивувати гостей та прикрасити святковий стіл чимось незвичайним, цей рецепт для вас. Закусочні тарталетки з начинкою в стилі знаменитого салату “Оселедець під шубою” – це не тільки оригінально, але й дуже смачно. Простий процес приготування та ефектний зовнішній вигляд зроблять цю закуску фаворитом застілля.
Покроковий рецепт приготування страви:
Моркву та буряки відваріть заздалегідь, остудіть, очистіть і наріжте довільно. Подрібніть овочі в пюре разом із вершковим або домашнім сиром за допомогою блендера. Посоліть і поперчіть до смаку, перемішайте до однорідності.
Наріжте частину філе оселедця тонкими скибочками по одному на кожну тарталетку (для прикраси). Решту філе наріжте дрібними кубиками, змішайте з дрібно нарізаною червоною цибулею. Якщо оселедець не маринований в олії, додайте 1 ч. л. олії.
Відваріть яйця у підсоленій воді (4 хвилини з моменту закипання). Остудіть, очистіть і розріжте на 4 частини кожне яйце.
Розкладіть суміш оселедця з цибулею на дно кожної тарталетки. Перекладіть буряково-овочеве пюре в кондитерський мішок із фігурною насадкою та видавіть у вигляді трояндок поверх шару оселедця.
З одного боку тарталетки покладіть скибочку оселедця, з іншого – дві часточки перепелиного яйця. Прикрасьте зеленню, щоб надати закусці завершеного вигляду. Розкладіть готові тарталетки на тарілку для сервіровки і подавайте до столу.
Заздалегідь підготуйте всі інгредієнти та зберігайте їх у холодильнику у герметичній тарі. Тоді на збирання закуски піде всього 10 хвилин.
Ці тарталетки стануть ідеальним варіантом для святкового столу або фуршету. Поєднання класичного смаку та стильної подачі сподобається вашим гостям та зробить ваше свято незабутнім. Приємного апетиту!
Ось що нам знадобиться:
14 тарталеток
Філе 1 слабосоленого оселедця
1 відварений буряк
1 відварена морква
100-150 г вершкового сиру
1 фіолетова цибулина
7 перепелиних яєць
1 ч. л. соняшникової олії
Зелень
Сіль, перець за смаком