9 Жовтня, 2025
Жодне свято не проходить без цього салату. Дуже смачний та ніжний.

Жодне свято не проходить без цього салату. Дуже смачний та ніжний.

У моєму домі я часто готую цей салат на святковий стіл.

Покроковий рецепт приготування страви:
На першому етапі я займаюся маринадом для цибулі. Чим довше вона маринується, тим ароматнішою і смачнішою стає.

Цибулю дрібно нашаткую. Потім додаю 1 ч. цукру, 1/2 ч.л. солі, 3 ст. оцту та 4 ст.л. води. Все це ретельно перемішую, закриваю миску плівкою та ставлю в холодильник.

Поки цибуля маринується, приступаю до овочів: варю дві моркви та чотири картоплини.

Крім цього, для салату знадобиться м’ясо (варене чи запечене) та мариновані гриби. Я використовую запечену курячу грудку та домашні мариновані гриби: підберезники, лисички та білі гриби.

Після того, як всі інгредієнти готові, починаю шар за шаром укладати салат.

Збирати салат я віддаю перевагу в кільці, хоча можна і без нього.

Спочатку укладаю м’ясо, нарізане дрібно, зверху роблю малюнок із майонезу.

Потім додаю гриби та мариновану цибулю, яку попередньо віджимаю.

Змащую майонезом.

Наступний шар – дрібно натерта картопля, яку не варто сильно утрамбовувати, щоб вона залишалася пухнастою. Шар картоплі можна поперчити та намазати майонезом.

Після картоплі йде шар моркви, натертої тонко, та сиру. При натиранні сиру варто діяти обережно, щоб шар був повітряним.

Після завершення укладання покриваю салат плівкою і ставлю в холодильник на кілька годин. Якщо ви не використовуєте кільце, сир краще натерти безпосередньо перед подачею на стіл.

Цей салат – справжнє задоволення для смакових рецепторів. Спробуйте самі та поділіться своїми враженнями у коментарях! Упевнений, багатьом він припаде до душі.

Ось що нам знадобиться:
М’ясо 300 г.
Гриби мариновані 300 г
Картопля 4 шт.
Морква 2 шт.
Сир 150 г.
Майонез
Цибуля 1 шт.
Маринад для цибулі:

Цукор 1 ч.л.
Сіль 0,5 ч. л.
Оцет 9% 3 ст.л.
Вода 4 ст.л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *