9 Жовтня, 2025
Торт «Марія», готується менше ніж за годину разом із випічкою.

Торт «Марія», готується менше ніж за годину разом із випічкою.

Коли в мене абсолютно не вистачає часу на приготування «вишуканого кондитерського шедевра», на допомогу приходить цей рецепт.

Покроковий рецепт приготування страви:
У миску зі згущеним молоком вливаємо яйця, висипаємо сіль. Розтоплюємо вершкове масло і вливаємо в суміш яєць та згущеного молока, перемішуємо. Просіюємо в масу борошно, з’єднане з розпушувачем, замішуємо тісто. Тісто виходить як на густі оладки.

Викладаємо тісто на деко, застелене папером для випічки. Розподіляємо тісто рівно по поверхні. Випікаємо корж у духовці, розігрітій до 180 °, протягом 15 хвилин, обрізаємо нерівності.

Ділимо корж на 3 рівні частини (можна на 4 але тоді він буде вужчий але вищий).

Для приготування крему змішуємо сметану (вершки) з вареним згущеним молоком і какао.

Кладемо на поверхню один із коржів, змащуємо кремом. У такий спосіб збираємо торт.

Стінки торта акуратно змащуємо кремом, а верх за бажанням – кремом або вареним згущеним молоком.

За бажанням торт можна прикрасити розтопленим шоколадом, зробити гарний візерунок шпажкою.

Ось що нам знадобиться:
згущене молоко – 300 г
яйця – 2 шт
розпушувач – 1 ч. л.

сіль – дрібка
вершкове масло – 100 г
борошно – 150 г
Крем:

сметана або вершки (30%) – 300 г
варене згущене молоко – 150 г
какао – 1 ст. л.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *