Згадала старий рецепт і тепер не хочу готувати інакше. Це настільки просто, що можна все робити із заплющеними очима і навіть ваги не потрібні. Сьогодні печемо стаканчиковий пиріг, якому немає рівних за неймовірною пишнотою, дивовижним смаком і нереальною простотою приготування.
Готувати цей чудовий пиріг можна, як уже сказала без ваг. Для цього потрібна склянка від йогурту. Власне, сам йогурт використовується у рецепті. Тому всі відміри будуть саме у цих стаканчиках. Але, якщо ви вирішите взяти йогурт іншого об’єму або просто не хочете робити так, то в інгредієнтах буде вказано ще й інгредієнти у звичних грамах.
Нам знадобиться:
Йогурт – 240 г (2 ст.)
Яйця – 2 шт. середні
Цукор – 200 г (2 ст.)
Ванільний цукор – 8 г
Борошно – 280 г (4 ст.)
Розпушувач – 1 ч.л. з гіркою
Соняшникова олія – 100 мл (1 ст.)
Горіхи, цукати, родзинки – по 30 г
Покроковий рецепт приготування:
Отже, почнемо з йогурту. Беремо простий натуральний йогурт без цукру у стандартних стаканчиках. У мене в рецепті 4% жирності та об’ємом по 120 грам. Нам потрібні два такі.
Додаємо до йогурту яйця (їх два середнього розміру), звичайний і ванільний цукор (його два стаканчики з-під нашого йогурту). Все це просто злегка підбиваємо віночком до розчинення цукрових крупинок та однорідності. Збивати до пишноти та піни не потрібно.
Потім всипаємо борошно (чотири стаканчики) і розпушувач (одну чайну ложку з невеликою гіркою). Знову підбиваємо віночком до однорідності.
І далі вливаємо олію (ї потрібен 1 стаканчик від йогурту). Знову перемішуємо віночком. Все! Тісто готове.
Залишилося ввести в нього якийсь гарний наповнювач. У мене в цьому рецепті подрібнені горішки (арахіс), злегка подрібнені різнокольорові цукати та родзинки (їх можна навіть не замочувати, а лише промити).
Тепер беремо форму для випікання, можна будь-якої форми. Розмір підходить для цієї кількості тіста приблизно 20-22 см. Форму закриваємо пекарським папером і змащуємо олією. Папір беремо надійний, той що з просоченням. Але краще для вірності його змастити.
Перекладаємо тісто у форму та розрівнюємо ложкою. Відправляємо в заздалегідь розігріту духовку (включаємо її відразу як приступаємо до приготування) і випікаємо 30 хвилин при температурі 180 градусів.
Дивіться, який пишний пиріг виходить. Навіть не віриться. А яка чудова апетитна скоринка!
Даємо пирогу добре охолонути, витягаємо з форми і посипаємо, якщо потрібно, цукровою пудрою.
Ну що, друзі, ставимо чайник і пробуємо наш кулінарний стаканчиковий шедевр. Як це смачно! Пиріг найніжніший, у міру солодкий, пишний, пористий, повітряний. Приготуйте його обов’язково. Рецепт після цього стане вашим улюбленим.