11 Жовтня, 2025
Мій улюблений багатошаровий салат! Готується просто.

Мій улюблений багатошаровий салат! Готується просто.

Такий салат готую з куркою, свининою, яловичиною, рибою і морепродуктами. Тільки міняю один шар, а смак виходить вже другий. Мені цей салат подобається за простоту в приготуванні і відмінний смак. Він виглядає красиво, тому підходить і для святкового столу. Сьогодні салат буде з креветками.

Складові

  • 250 гр. — креветки
  • 2 шт. — помідори (середні)
  • 70 гр. — сир (твердий)
  • 1 шт. — ріпчаста цибуля (червоний невеликий)
  • 1/2 шт. — салат (зелений)
  • 50 гр. — хліб (батон)
  • за смаком майонез
  • за смаком сіль

Покроковий процес приготування:

1. Для приготування купила варено-морожені креветки середнього розміру. Можна використовувати будь-якого розміру. Заливаємо їх кип’ятком, залишаємо на 3-4 хвилини і відкидаємо на друшляк. Якщо салат готуємо з м’ясом або рибою, просто їх нарізаємо на шматочки, обсмажуємо і охолоджуємо.

2. Батон або звичайний білий хліб нарізаємо на кубики, викладаємо у форму і підсушують в духовці при 200 градусах 5-7 хвилин. Охолоджуємо.

3. Листя салату протираємо вологою тканиною, красиво розміщуємо по краю і в середині пласкої великої тарілки.

4. Помідори нарізаємо на середні шматочки і викладаємо на листя салату. Трохи солимо.

5. Червону цибулю подрібнюємо тонкими кільцями, роз’єднуємо і додаємо на помідори.

Мій улюблений багатошаровий салат! Готується просто

6. Цибулю з помідорами поливаємо майонезом. У мене він домашній, спеціально зробила його рідкуватим.

7. Підготовлені креветки очищаємо і розрізаємо навпіл. На спинній частини ви побачите темну смужку — це кишечник, який треба видалити. Підрізаємо уздовж гострим ножем, розкриваємо, якщо кишечник добре від’єднується, то прибираємо. Якщо ні, то промиваємо. Для прискорення процесу краще купувати очищені креветки.

8. Знову поливаємо майонезом і на креветки викладаємо сухарики. Вони додають салату родзинку і відмінний смак.

Мій улюблений багатошаровий салат! Готується просто

9. Сир натираємо дрібно, розміщуємо на креветках і салат готовий. Відразу подаємо його на стіл. Помідори, цибуля, листя салату роблять його соковитим, дрібно натертий сир додає ніжність, сухарики хруст, а креветки приємний смак. Салат можна готувати з різними м’ясом, рибою або іншими морепродуктами.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *