Капуста в банці після закваски часом поводиться «дивним» чином: активно виділяти сік, що виплескується через край.
Може здатися, що такий зайвий сік і його потрібно зливати. Але чи це так насправді?
Що робити з капустяним розсолом
Капуста позбавляється зайвого соку, а весь потрібний сік залишається у банці. Тому зливати розсіл із квашеної капусти не потрібно.
Капуста добре закваситься, буде соковитою та смачною, якщо залишиться в розсолі. Саме в розсолі овоч зберігає всі свої цінні та смакові якості.
Нестача розсолу обернеться появою нальоту та гіркуватим смаком капусти. Якщо капуста не виділяє сік при бродінні, швидко зіпсується і засохне.
Якщо капуста заквашена правильно, то розсіл може виливатися через край – нормальне явище. Якщо й видаляти, то лише піну, яка може з’явитися на початку бродіння