А чому б не зберегти хліб у морозильній камері? Технологія зберігання досить проста, при цьому хліб збереже свої смакові якості.
Що потрібно знати про заморожування
Створюється відчуття, що після заморожування зміниться смак хліба і його не можна буде споживати за прямим призначенням. Можна згадати простий факт: будь-які хлібобулочні вироби можна заморожувати на 3 місяці при температурі від -15 градусів.
При низькій температурі процеси бродіння та кристалізації зупиняються. Можна згадати ще кілька особливостей:
М’якуш не втрачає вологу.
Гинуть спори плісняви.
Зберігаються всі смакові якості.
Щоб хліб зберіг усі свої якості в процесі заморожування, необхідно дотримуватись базових правил та рекомендацій фахівців.
Правила заморозки
Хлібобулочні вироби не варто тримати у морозильній камері понад 4 місяці. Є кілька порад:
є сенс заморожувати лише свіжу випічку. Звичайно, якщо виконати заморожування черствого батона нічого страшного не буде, але особливих сенсів немає;
бажано використовувати щільні поліетиленові пакети. Якщо їх немає, можна віддавати перевагу пергаментному папері або звичайній фользі, проте їх необхідно щільно замотувати;
важливо досягти повної герметичності. Якщо цього не зроблено, хліб почне вбирати запахи від інших продуктів, які зберігаються поруч із ним у морозильній камері;
якщо хлібобулочні вироби ще гарячі, поміщати в морозильну камеру немає сенсу;
двічі повторювати процедуру неприпустимо, у такому разі смак хліба зазнає значних змін;
на упаковку слід обов’язково приклеїти наклейку з датою заморозки.
Правила заморожування банальні, тому кожна людина зможе правильно виконати процедуру.
Як розморожувати
Типова помилка багатьох людей у тому, що вони поспішають. Є просте правило: хліб повинен розморожуватись при кімнатній температурі. Прискорювати чи якось впливати на цей процес неприпустимо. Для розморожування потрібно зачекати близько 2 годин.
Деякі радять прискорювати розморожування за допомогою духової шафи. Проте варто пам’ятати, що хліб під впливом високих температур почне поступово втрачати вологу