Салат виходить з легкими пікантними нотками, в міру гострий, овочі хрусткі, ароматні. Це буде відмінною святковою стравою.
пише порадниця
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
– огірки, 3 кг;
– цибуля і морква по 500 г;
– оцет 9%, 160 мл;
– цукор, 70 г;
– Сіль, 40 г;
– приправа для корейської моркви, 50 г;
– олія, 230 мл.
Процес приготування
Якщо немає в наявності приправи для корейської моркви, тоді просто змішайте: коріандр, паприку, перець чилі імбир, часник, селеру і гірчицю
Овочі ріжте в довільному порядку, як вам подобається, моркву можна натерти на тертці для корейської моркви.
Цибулю ріжемо тонкими півкільцями.
Змішати всі овочі, додати спеції, сіль і цукор, оцет і олію.
Дуже добре перемішуємо масу, залишаємо на 2 години. Періодично перемішуємо.
Порада: якщо через 2 години немає достатньо соку, нехай постоїть ще годину – дві, тільки перемішуйте.
Розкладаємо салат по банках, ущільнюємо і заливаємо соком.
Накриваємо кришками, ставимо в каструлю на рушник, наливаємо теплу воду по плечики банок.
Стерилізуємо після закипання протягом 10 хвилин.
Закручуємо кришками, перевертаємо і вкутуємо до охолодження.
Зберігати салат можна в підвалі або в коморі.
Дуже смачний, ароматний салат, виглядає просто чудово, особливо прикрашає своїми барвами святкові столи.