Ця наливка в домашніх умовах добра тим, що готується всього за один день! Не треба нічого настоювати і чекати місяцями. Так-так, я теж спочатку поставилася скептично, але потім спробувала… і це так смачно!
Багато хто плутає настоянки і наливки, але вони значно відрізняються один від одного міцністю. У наливки міститься до 20% спирту, а міцність настойки може доходити до 45%.
Що потрібно
- ягоди (будь-які, у мене вишня) – 1 стакан
- цукор – 150 г
- вода – 500 мл
- горілка – 250 мл
- лимонна кислота – 7 г
До речі, у мене була заморожена вишня. І готувала я її прямо з кісточками (я зазвичай заморожую її з кісточками на компоти та варення). Подивіться, яка вона красива:
Як готувати
Вишню (або будь-яку іншу ягоду) складаємо в каструлю, попередньо розморожувати немає сенсу:
Заливаємо водою (я відміряю необхідну кількість за допомогою мірного стакана). Насипаємо цукор.
Ставимо на плиту і варимо на сильному вогні до закипання. Як тільки вода закипить – зменшуємо вогонь до мінімального і варимо наш компот приблизно 15 хвилин
Я завжди користуюся кухонними вагами – це дуже зручно. Якщо потрібно відміряти точну кількість продуктів в грамах, то без них не обійтися! Наприклад, складно спекти без ваг паску або приготувати зефір.
Коли наш компот провариться достатньо часу, знімаємо його з вогню і обов’язково даємо охолонути. Прям до кімнатної температури або навіть прохолодніше. Якщо влити в гарячий компот горілку – вона випарується! Я зазвичай виношу його на балкон.
До речі, ягоди можна розім’яти в ступці, щоб максимально вичавити з них весь сік. Моя бабуся завжди так робить, коли варить киселі і компоти.
Коли компот охолонув, нам потрібно відокремити від нього ягоди. Це легко зробити за допомогою сита:
Тепер додаємо в компот лимонну кислоту:
І наливаємо горілку (для цього я теж використовую мірний стакан)
Важливо купувати хорошу, якісну горілку! Не ризикуйте здоров’ям!
Перемішуємо все ложкою і розливаємо по красивих пляшках і графинах. І прибираємо в холодильник – хай постоїть там хоча б пару годин, але краще залишити на ніч.
Наша вишнева наливка готова! Як вам такий швидкий рецепт? Взагалі, ви часто готуєте наливки і настоянки? Якщо знаєте якісь секретик – напишіть, будь ласка, в коментарях!