Тісто виходить дуже м’яким, за рахунок кефіру, воно не буде вбирати в себе багато соняшникової олії, не буде пригорати і рівномірно обсмажиться.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Мандаринка
Для приготування вам будуть потрібні такі інгредієнти:
- кефір – 300 мл;
- борошно – 400-450 г;
- цукор – 1 ч.л;
- сіль – 0.5 ч.л;
- сода – 0.5 ч.л;
- яйця – 5 шт;
- цибуля зелена, пучок;
- сіль і перець.
Процес приготування пиріжків
Всі продукти для тіста повинна бути кімнатної температури.
Змішуємо кефір з содою і залишаємо на 7 – 10 хвилин.
Відварюємо яйця і дрібно січемо зелену цибулю, можна за смаком ще додати самої різної зелені
У кефір додаємо сіль і цукор, перемішуємо і частинами всипаємо просіяне борошно. Вимішуємо м’яке і піддатливе тісто. Накриваємо його рушником і залишаємо на 20 хвилин.
Ділимо тісто на порційні шматочки, скачуємо їх в колобки і залишаємо на 10 хвилин.
Розкачуємо коржі, викладаємо начинку, защипуємо краї, формуємо пиріжки.
Обсмажуємо пиріжки на олії з двох сторін до золотистого кольору.
Порада: таке тісто чудово поєднується і з солодкими начинками, тому можете готувати відразу декілька видів пиріжків за раз.