22 Листопада, 2024
Хоч «200 банок» закривай, все одно не вистачає. Ділюся рецептами двох кращих моїх заготовок

Хоч «200 банок» закривай, все одно не вистачає. Ділюся рецептами двох кращих моїх заготовок

Салат «Анкл БЕНС»

Салат дуже простий, але, напевно, в цьому і його секрет довголіття. Знадобляться такі продукти:

  • помідорів – 1 кг
  • кабачків – 2 кг
  • перцю – 7 штучок середнього
  • цибулі – 300 грам
  • соняшникової олії -200 мілілітрів;
  • солі – 100 грам;
  • цукру – 200 грам;
  • томатної пасти – 200 грам;
  • оцту 9% – 2 столові ложки.

Наріжте овочі шматочками. Цибулю півкільцями. У ємність налийте олію, томатну пасту, досипьте цукор.

Варимо 10 хвилин, постійно помішуючи соус. У киплячий соус додаю кабачки і цибулю, після того, як овочі закиплять, проваріть їх ще 10 хвилин.

Тепер черга перчика, закиньте його в цю компанію і проваріть скільки ж. Слідом відправте помідори, підсоліть і дайте ще цьому салату 10 хвилин проваритися.

Під завісу всього цього дійства додайте оцет, перемішайте. Закатайте в чисті баночки.

Ікра кабачкова з майонезом

Хоч «200 банок» закривай, все одно не вистачає. Ділюся рецептами двох кращих моїх заготовок

Продукти

  • кабачки – 3 кілограми;
  • цибульки – 0, 5 кілограм;
  • соняшникова олія -150 мл;
  • томатна паста – 250 грам;
  • сіль – 2 ст. ложки;
  • цукор -125 грам;
  • майонез – 250 грам
  • чорний перчик – 0,5 ч. ложка;
  • лавровий лист – 1 штука.

Спочатку пропустіть через м’ясорубку цибулю з кабачками, помістіть суміш у велику каструлю. Туди додайте олію, томатну пасту, майонез.

Варимо 50 хвилин на маленькому вогні, постійно помішувати. Тепер час додати сіль, перець, лавровий лист, цукор. Варимо знову близько години.

Ось і все, закуска до зимового столу готова. Мої онуки дуже люблять таку ікру. Закатую багато банок на зиму, і дуже рада, що вона розходиться одна з перших.

Рецепти прості, готувати їх одне задоволення, а взимку йдуть на «ура».

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *