Книґлі – дуже смачна старовинна галицька страва з картопляного пюре. Мені колись її готувала бабуся. А тепер я готую книґлі своїм дітям.
Про це пише Мій Світ, за матеріалами Сім’я та дім
Картоплю зварити, потовкти на пюре.
Коли трохи охолоне, додати 2 яйця, сіль.
Замісити, підсипаючи крохмаль (піде приблизно 1/4), щоб було м’яке еластичне тісто
Зробити начинку із плавлених сиру або сиру з бринзою.
Сформувати кульку, розплескати, всередину покласти начинку і заліпити краї, сформувати кульку, трохи розплескати.
Варити у підсоленій воді кілька хвилин після спливання.
Смакує з маслом, засмажкою або грибною підливкою.