Хрусткі огірки, які виходять завжди! Рецепт в нашій родині передається з покоління в покоління.
Про це пише Мій Світ, ща матеріалами Мандаринка
Інгредієнти з розрахунку на 3 л. банки:
- сіль – 2 ст. ложки
- цукор – 5 ст. ложок
- лимонна кислота – 1,5 ч. ложок
- огірки
- листя смородини, парасольки кропу, лавровий лист, чорний горошк, листя хрону
- часник
Мариновані огірки, покроковий рецепт приготування
На дно банки кладемо лист хрону, лист смородини (2 штуки), парасольку кропу
Далі, 2 зубчики часнику, чорний перець (2-3 горошини), лавровий лист.
Щільно закладаємо в банки огірки і заливаємо їх кип’ятком.
Залишаємо на 10 хв, після чого воду зливаємо
Повторно наливаємо кип’яток в банки і знову вичікуємо 10-15 хв.
Водою, яка залишилась наповнюємо каструлю і використовуємо її для приготування маринаду.
Розчиняємо у воді Інгредієнти сіль, цукор, лимонну кислоту.
Коли маринад дійде до кипіння, знову заливаємо ним огірочки.
Закатуємо банки і вкутуємо їх для збереження тепла для повільного охолодження.
Смачного!