Картопляні коржики із зеленню – це найапетитніший і ситний сніданок, перекус і навіть вечеря. Для начинки ви можете використовувати не лише сир або яйця, чудово підходять і обсмажені печериці з сиром та шматочками відвареної курки, солоний сир з кропом, печінковий паштет та інші смачні добавки.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- картопля, 5 – 7 шт;
- сіль, перець, спеції, зелень;
- яйце, 1 шт;
- борошно, 240 г;
- сир, 200 г чи варені яйця, 5 шт.
Процес приготування
Картоплю відварюємо у підсоленій воді, зливаємо воду і перетворюємо на пюре.
Коли маса стане теплою, вводимо яйце, ароматні трави, рубану зелень, спеції, додаємо за смаком тертий часник.
Всипаємо просіяне борошно і вимішуємо тісто.
Накриваємо тісто та залишаємо на 15 хвилин.
Для начинки використовуємо сир або відварені яйця, змішуємо із зеленню, сіллю та перцем.

Тісто ділимо на 4 колобки і кожен розкочуємо в коржик. Ділимо коржик на 2 частини
На одну частину викладаємо начинку, накриваємо другим і защипуємо краї.


Обсмажуємо у сковороді до рум’яності на невеликому вогні.

До таких апетитних чебуреків із зеленню та сиром чи яйцями, я додаю соус із майонезу з часником та кропом. Майонез можна замінити сметаною чи натуральним йогуртом.