11 Грудня, 2024
ВПЕРШЕ ПРИГОТУВАЛА САМА БУЖЕНИНУ ЗА ЦИМ РЕЦЕПТОМ – ЯКА Ж СМАЧНА ВИЙШЛА! СОКОВИТЕ, ЗАПАШНЕ, НІЖНЕ М’ЯСО. ТЕПЕР ЗАВЖДИ ТАК ГОТУВАТИМУ!

ВПЕРШЕ ПРИГОТУВАЛА САМА БУЖЕНИНУ ЗА ЦИМ РЕЦЕПТОМ – ЯКА Ж СМАЧНА ВИЙШЛА! СОКОВИТЕ, ЗАПАШНЕ, НІЖНЕ М’ЯСО. ТЕПЕР ЗАВЖДИ ТАК ГОТУВАТИМУ!

Готується просто, але не швидко, тому що витримується в розсолі протягом 2-3 діб. Для цієї буженини ідеально використовувати свинячу шию, але й інші частини теж підійдуть. Спеції можна використовувати будь-які, за смаком.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій. 

Інгредієнти

1-1.5 кг м’якоті свинини

5 зубчиків часнику

3 ст.л. гірчиці (пасти або в зернах)

30 мл рослинного масла сіль

перець

розсіл:

2 л води

5-7 горошин запашного перцю

10-15 горошин чорного перцю

3 лаврові листки

70-100 г солі

1 ст. л. сушених трав (я використовувала прованські)

Приготування

Готуємо розсіл.

У воду додати духмяний і чорний перець, лавровий лист, трави, сіль.

Довести до кипіння. Кип’ятити протягом 2-3 хвилин. Остудити до кімнатної температури. М’ясо викласти в форму. Залити розсолом. Накрити кришкою. Поставити в холодильник на 2-3 доби. Часник пропустити через прес або натерти. Додати гірчицю. Додати рослинне масло. Трохи посолити, поперчити. Перемішати. М’ясо дістати з розсолу. Масою натерти м’ясо. Покласти в фольгу. Загорнути.

Викласти в форму для запікання. Поставити в духовку. Запікати при температурі 180 градусів протягом 1.5-2 годин. Готове м’ясо дістати з фольги, дати йому полежати протягом 30 хвилин. Нарізати на порції. Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *