11 Грудня, 2024
Відмінний рецепт надзвичайно смачних гречаників

Відмінний рецепт надзвичайно смачних гречаників

Дуже смачний рецепт приготування гречаників, які повноцінно замінять котлети на святковому столі.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Наука і правда

Вам потрібно:

  • 500 г м’яса (я використовувала філе індички);
  • 150 г гречаної крупи;
  • 2 яйця;
  • 2 цибулини;
  • 200 г томатного соусу;
  • сіль, перець – за смаком; борошно для панірування;
  • рослинне масло для – обжарювання. 

Спосіб приготування

1. Гречану крупу перебрати, вимити. Всипати в киплячу підсолену воду і відварити до готовності. Остудити.

2. М’ясо пропустити через м’ясорубку з одною цибулиною. Додати в фарш яйця, сіль і перець за смаком, ретельно вимісити.

3. З’єднати м’ясний фарш з гречкою, знову добре перемішати.

4. З фаршу сформувати котлети, запанірувати їх в борошні і обсмажити отримані гречаники на рослинній олії з двох боків до золотистої скоринки.

5. Другу цибулину нарізати півкільцями і обсмажити на олії до золотистого кольору. Влити томатний соус і прогріти. Домашній томатний соус можна замінити покупними томатним соусом або томатною пастою, розведеною з водою у співвідношенні 1:1.

6. У сковороду з соусом викласти гречаники, накрити кришкою і довести до готовності на невеликому вогні протягом 20-25 хвилин. Гречаники, приготовані за цим рецептом, виходять апетитними, ситними і дуже смачними

Смачного!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *