Інгредієнти:
Вихід: 2 л
Хрін 500 грам
Буряк 1500 грам
Цукор 40 грам
Сіль 30 грам
Оцет 9% 120 мілілітрів
Приготування:
Корінь хрону я викопала, добре помила і почистила. Тримаю його в пакеті, щоб він не висихав і з нього не відлітали корисні фітонциди
Також я попередньо відварила бурячки та остудила. І тепер можна братися за подальше приготування, бурячки нарізаю на частинки, щоб зручно було перекручувати їх в м’ясорубці.
Тепер, використовуючи електричну м’ясорубку з найдрібнішими отворами (або в блендері), перекручую корінь хрону та буряки. І тут треба бути дуже обережним, тому що корисні фітонциди хрону можуть не тільки пробити закладений ніс, а й призвести до серцевого нападу, настільки сильний аромат у нього. Можна до м’ясорубки прикрутити пакет, щоб весь вміст висипався не в миску, а в пакет і таким чином уникнути настільки сильного запаху, але про це я, на жаль, дізнався пізніше і зможу перевірити це тільки наступного разу.
В глибоку тарілку всипаю хрін, і бурячок, перемішую.
До перекрученого коріння я додаю сіль, цукор і оцет. І добре перемішую.
Розкладаю по чистих сухих банках, добре приминаю його, щоб менше у банках було порожнеч з повітрям, і закручую кришками. Нічого стерилізувати не треба, але зберігати таку заготовку необхідно у підвалі або в холодильнику.
Зберігатися він досить довго