Давній пляцок, який печеться одним коржем та без крему. Смачний, виходить великий та запашний. Готується швидко, головне завчасно все підготувати. Зустріла рецепт на просторах інтернету у пані Ю. Антонюк,за що щира подяка.
Трішки “підігнала”рецепт під себе))
Продукти:
Готуємо тісто на жовтках.
Борошно 500 гр(+,-)
Масло 250 гр
Дрібка солі
1 пакетик ванільного цукру
6 жовтків
3 ст ложки сметани
1 ч ложка розпушувачу
Приготування:
З’єднуємо всі інгредієнти і замішуємо тісто. Тісто має не липнути до рук.
Тісто розділяємо на 2 частини. З однієї частини тіста формуємо корж з маленькими бортиками.(я просто поклала тісто, без бортиків). Другу частину тіста знову розділяємо навпіл. До однієї частини додаємо столову ложку какао , робимо шоколадне тісто, друга залишається жовтою, як є.
І біле, і темне тісто ставимо до морозилки. (на 1 год, щоб можна було потерти)
6 білків(які залишилися від жовтків) збити з 150 гр. цукру. Додати 1 п.(40гр) киселю сухого та ще раз перебити.
Відставити .
Формуємо наш пляцок
На корж викладаємо 300 -350гр повидла(воно має бути ГУСТЕ), подрібнюємо 150 гр грецьких горіхів.
Натираємо шоколадне тісто з морозилки. На нього викладаємо 0,5 б вишень у своєму соці та 100гр родзинок. Якщо вишні дуже мокрі притрусіть їх крохмалем.
На вишні з родзинками викладаємо збиті білки . На білки тремо жовте тісто з морозилки.
Випікаємо 40 хв при 180°
Форма 30 х 25см
Даємо пляцку настоятись після випікання хоча би 4-5 год. Це так пише книжка, але…..можна їсти, коли простигне також
Дякуємо автору Olga Mordovina за прекрасний рецепт смаколика