4 Грудня, 2024
Дуже смачний Медівник на кефірі.

Дуже смачний Медівник на кефірі.

Колись, я готувала медівник на кефірі за цим рецептом. Пам’ятаю, що у мене вийшов смачний. Давно хотіла додати сюди цей рецепт і ось, нарешті, публікую. Спробуйте і ви приготувати цей смачний і ніжний торт, а в допомогу вам – ось цей докладний, покроковий рецепт

продукти:

Для тіста:

  1. Борошно – 2 склянки
  2. Цукор – 2 склянки
  3. Кефір – 2 склянки
  4. Мед – 2 ст. ложки
  5. Яйце куряче- 2 шт.
  6. Розпушувач – пакетик

Для крему:

  1. Сметана – 2 баночки (всього приблизно 1 літр 20-25% сметани) Можна сметану змішати навпіл з вершками.
  2. Цукор – 1/2 склянки
  3. Чорнослив – (жменю)
  4. Курага – (жменю)
  5. Ізюм – (жменю)
  6. Мигдаль обсмажений або волоські горіхи – 150 гр

Як приготувати медівник на кефірі:

1.З’єднуємо всі продукти для тіста: борошно, цукор, кефір, яйця, мед і додаємо розпушувач. Збиваємо міксером.

2 Тісто розділяємо на дві рівні частини. Випікаємо в духовці два коржа.

3. Готові коржі охолоджуємо і розрізаємо вздовж на 2 частини. Коржі вийшли високі і пористі.

4.Поки печуться коржі, прокручуємо через м’ясорубку чорнослив, курагу та ізюм (на фото тільки чорнослив). Перемішуємо. Дрібно рубаємо мигдаль або волоський горіх (можна взяти інші).

5.Для крему змішуємо сметану з цукром. Добре збиваємо даємо постояти, щоб цукор розтанув і ще раз перемішуємо.

6.Цукор можна замінити цукровою пудрою, а сметани можна взяти менше. Якщо сметану змішати навпіл з вершками, то крем буде більш стійким.

7. На холодні (!) коржі намазуємо крем і додаємо перекручені сухофрукти.

8. І так всі коржі. Бока добре промазуємо кремом.

9. Прикрашаємо торт на свій смак. Я боки обсипала горіховою крихтою, а зверху горіхи побільше і сухофрукти. Даємо постояти нашому тортика з півгодини в теплі і потім ставимо його в холодильник хоча б на 2 години

Нарізаємо торт на шматочки і подаємо до столу. Смачного!

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *