Сьогодні в мене дуже смачний, соковитий і ароматний пляцок.
Продукти:
Тісто:
200г масла або спреду
150г цукру(хто любить більш солодку випічку можна і 200г)
450г борошна
15г розпушувачу
4 жовтки
4 ст л сметани
ванілін
Масло+цукор+400г борошна + розпушувач перетерти у дрібну крихту, додати сметану і жовтки і ванілін, замісити тісто, в процесі замішування додати ще 50г борошна.
2/3 тіста розкатати і викласти у форму 22на 35 і відправити у холодильник,1/3 завернути і плівку і в холодильник.
Яблука
Яблука, орієнтовно 1 кг нечищених, почистити, порізати на дрібні дольки. Якщо яблука тверді, то краще їх проварити у цукровому сиропі кілька хв, охолодити, просушити на паперовому рушничку.
На тісто викласти макову масу, в мене готова польська велика банка 850г. Також можна зробити і з маку.
На макову масу викласти яблука, а зверху сирну масу.
Сирна маса.
600гр сиру
150мл молока або вершків або сметани, якщо сир дуже ніжний, можна і 100 мл.
150гр цукру
4 білки
1 пудинг (40гр)
Все гарно збити блендером до однорідної маси і вилити на яблука.
Тісто з холодильника розкатати, порізати на смужки і викласти на сирну масу. Випікати при 170гр 50-60хв.
Якщо немає яблук, можна використати вишні у власному соці, персики або груші консервовані.
Автор рецепту – Мирослава Крутій