12 Травня, 2025
Дуже смачний, соковитий і ароматний пляцок з сиром, маком і яблуками

Дуже смачний, соковитий і ароматний пляцок з сиром, маком і яблуками

Сьогодні в мене дуже смачний, соковитий і ароматний пляцок.

Продукти:
Тісто:

200г масла або спреду
150г цукру(хто любить більш солодку випічку можна і 200г)
450г борошна
15г розпушувачу
4 жовтки
4 ст л сметани
ванілін
Масло+цукор+400г борошна + розпушувач перетерти у дрібну крихту, додати сметану і жовтки і ванілін, замісити тісто, в процесі замішування додати ще 50г борошна.

2/3 тіста розкатати і викласти у форму 22на 35 і відправити у холодильник,1/3 завернути і плівку і в холодильник.

Яблука

Яблука, орієнтовно 1 кг нечищених, почистити, порізати на дрібні дольки. Якщо яблука тверді, то краще їх проварити у цукровому сиропі кілька хв, охолодити, просушити на паперовому рушничку.

На тісто викласти макову масу, в мене готова польська велика банка 850г. Також можна зробити і з маку.

На макову масу викласти яблука, а зверху сирну масу.

Сирна маса.

600гр сиру
150мл молока або вершків або сметани, якщо сир дуже ніжний, можна і 100 мл.
150гр цукру
4 білки
1 пудинг (40гр)
Все гарно збити блендером до однорідної маси і вилити на яблука.

Тісто з холодильника розкатати, порізати на смужки і викласти на сирну масу. Випікати при 170гр 50-60хв.

Якщо немає яблук, можна використати вишні у власному соці, персики або груші консервовані.

Автор рецепту – Мирослава Крутій

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *