4 Грудня, 2024
Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Хочу з вами поділитися рецептом манника, який дуже швидкий в приготуванні. Такий метод приготування мені попався в інтернеті і спочатку я навіть не повірила, що так може бути. Однак я любитель експериментів на кухні. Ось і вирішила спробувати, тим більше, що всі інгредієнти прості і недорогі. Приготування манника займе максиму 15 хвилин і при цьому вам не знадобляться плита і духовка.

за матеріалами Скарбничка рецептів

Які продукти будуть потрібні:

  • Одне яйце;
  • 200 мл кефіру;
  • 170-180 г цукру;
  • 100 г масла вершкового;
  • 160 г манки;
  • Три стол. ложки какао;
  • 120-130 г борошна;
  • Пара дрібок солі;
  • Одна чайна ложка пекарського порошку;
  • Ванілін на ваш смак.

Переходжу до процесу приготування манника

Я відразу ж готував всі інгредієнти, щоб швидко приготувати тісто. Ставлю їх так, щоб я могла дотягнутися рукою. Тоді на приготування тіста у мене йде всього кілька хвилин.

Першим беру кефір і наливаю його в миску. Вливаю в нього попередньо розтоплене масло.

Потім всипаю весь цукор, додаю пару дрібок солі і ванілін. Додаю яйце і перемішую

Просівають в рідку основу всі останні сухі інгредієнти. Тісто вимішую за допомогою віночка.

Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Я не чекаю, коли манка набубнявіє, а відразу ж переходжу до випічки.

Беру форму, яка підходить для мікрохвильової печі, промазую її маленьким шматочком вершкового масла, присипають борошном і виливаю тісто.

Розміщую в мікрохвильову піч, вибираю найвищу потужність і ставлю 10 хвилин на таймері

Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Поки готується манник, дверцята відкривати не можна, а після приготування, його необхідно залишити на кілька хвилин або трохи довше в мікрохвильовці.

Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Виходить прекрасний пиріг, який не вимагає багато часу на приготування і саму випічку. Манка в процесі випікання відмінно набухає і саме це здавалося мені нереальним. Готую його кожен раз, як хочеться чаю з чимось смачненьким, а нічого немає.

Перед подачею я його посипаю цукровою пудрою або іноді поливаю розтопленим шоколадом, коли готую для гостей.

Знайшла рецепт манника, який готується всього 12 хвилин (без духовки)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *