24 Травня, 2025
Маринований гострий перець – неймовірно смачний рецепт маринованого перцю

Маринований гострий перець – неймовірно смачний рецепт маринованого перцю

Для любителів гостренького і не тільки – неймовірно смачний рецепт маринованого перцю на зиму. Рецепт-простіше не буває.

Маринований гострий перець на зиму

Нам буде потрібно:
перець гострий 1 кг
часник по 2 зубчика в банку
лавровий лист по 1 шт в банку
запашний перець по 3 шт в банку
Маринад:

1 літр води
3 ст.л цукру
1 ст.л солі
2 ст.л оцту 9%
Приступимо до приготування

Підготуємо перець.

Перець ретельно промиємо під проточною водою, а потім обрізаємо хвостики за допомогою кухонних ножиць або ножа.

У заздалегідь стерилізовані банки кладемо лавровий лист, запашний перець, часник ( часник розрізаємо навпіл ). Заповнюємо банки перцем якомога щільніше.

Далі банки з перцем заливаємо окропом, прикриваємо кришкою і залишаємо на 15 хвилин.

Пройшло 15 хв., воду зі банок зливаємо, накриваємо кришками та готуємо маринад на новій воді.

Готуємо маринад.

Наливаємо в каструлю воду, додаємо  цукор, сіль. Все добре перемішаємо, щоб розчинилися сіль і цукор.

Дати маринаду прокипіти пару хвилин і туди додамо  оцет, давши йому прокипіти ще одну хвилину. Заливаємо банки гарячим маринадом, щільно герметично закриваємо кришками.

Закриті банки перевертаємо, вкриваємо пледом або ковдрою і залишаємо до охолодження. Така консервація дуже добре зберігається всю зиму за кімнатної температури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *