11 Грудня, 2024
М’ясний торт з курячої грудки — улюблене страва мого чоловіка

М’ясний торт з курячої грудки — улюблене страва мого чоловіка

Мій чоловік обожнює м’ясо. Але часто готувати страви зі свинини і яловичини я не хочу — це шкідливо для здоров’я. Тому я для себе відкрила цікавий варіант приготування курячої грудки у вигляді м’ясного торта. Його можна подати як закуску навіть на святковий стіл. Всі гості будуть в захваті від цього оригінального, смачного і ароматного страви. А чоловік просто обожнює це страву.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами Лебедине гніздо

Перелік продуктів

Тісто:

  • 1. Куряча грудка — 400 грам.
  • 2. Кефір — 1 пачка (450 мл).
  • 3. Яйця — 2 штуки.
  • 4. Борошно — 110 грам.
  • 5. Сіль — 1 чайна ложка.
  • 6. Мелена перець — 1 чайна ложка.
  • 7. Мелена мускатний горіх — 7 грам.
  • 8. Розпушувач — 1 чайна ложка.

Начинка:

  • 1. Майонез — 250 грам.
  • 2. Плавлений сир — 180 грам.
  • 3. Мариновані огірки — 2 штуки.
  • 4. Зелені оливки — 15 штук.
  • 5. Кріп — підлогу пучка.
  • 6. Зелена цибуля — 5 штук.
  • 7. Часник — 3 зубчики.

Послідовність приготування

Починаємо з тіста. Курячі грудки наріжте шматочками і помістіть в блендер. Додайте сіль, мелений мускатний горіх, чорний перець і подрібніть до консистенції фаршу. Вбийте в чашу з яйця, влийте кефір і всипте борошно. Всі інгредієнти тесту ретельно змішайте до однорідної, трохи рідкої маси

Розігрійте на вогні змащену олією сковороду діаметром 22 сантиметри і влийте в неї 1,5-2 ополоника тесту. Обсмажуйте млинець з обох сторін. Має вийти 7 штук. Поки вони будуть остигати, підготуйте начинку. Мариновані огірки натріть на грубій тертці і добре відіжміть. Також натріть оливки і плавлений сир.

З’єднайте всі підготовлені інгредієнти в мисці і додайте рубану зелень, майонез і часник. Перемішайте лопаткою і зберіть м’ясний торт. Покладіть на тарілку млинець і змастіть його поверхню начинкою. Продовжуючи в тій же послідовності, використовуйте всі млинці і начинку.

Верх прикрасьте тертим сиром і помістіть на 30 хвилин у холодильник. Наріжте на частини і подайте страву до столу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *