Обожнюєте ви пончики? Але намагаєтеся рідко готувати, тому, що це шкідливо і дуже калорійно? Цей рецепт спеціально для вас! Пончики виходять пишними, нереально повітряними і просто тануть у роті
На 12 пончиків вам знадобиться:
- сир (краще використовувати домашній) – 250 гр .;
- борошно – 220 гр .;
- яйце – 1 шт .;
- соняшникова олія – 1 ст. л .;
- сметана 1 ст. л .;
- ванільний цукор, розпушувач по 1 ч. л .;
- сіль на кінчику ножа;
- цукрова пудра, повидло за бажанням.
Приготування пончиків
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/Pyshni-syrni-ponchyky-v-dukhovtsi-800x400-1.jpg)
Змішуємо яйце, сіль, цукор і ванільний цукор. Додамо сметану і сир і добре перемішуємо вінчиком до однорідності. Потім додаємо дві столові ложки борошна від загальної маси за рецептом, розпушувач і ще раз переміщаємо.
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/1-16.jpg)
Далі частинами додаємо решту борошна, тісто повинно вийти гладке, м’яке і не липуче до рук.
Розкачуємо в джгутик і розділяємо на 12 рівних частин.
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/2-16.jpg)
З кожного шматочка формуємо кульки. Потім в центрі заготовки вирізаємо отвір. Це можна зробити за допомогою кондитерської насадки.
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/3-12.jpg)
Деко застеляємо пергаментним папером і викладаємо наші пончики, змащуємо теплим молоком. Відправляємо в розігріту духовку до 180 градусів на 25-30 хвилин.
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/4-8.jpg)
Готові пончики можна посипати цукровою пудрою. За бажанням можна наповнити повидлом або згущеним молоком. Але і без всього цього вони дуже смачні. Приємного чаювання!
![](http://www.receptydoma.top/wp-content/uploads/2020/09/5-3.jpg)