11 Грудня, 2024
Пляцок «Рижик»: такого рецепту в інтернеті вам не знайти. Він ексклюзивний!

Пляцок «Рижик»: такого рецепту в інтернеті вам не знайти. Він ексклюзивний!

Пляцок «Рижик»: Такого рецепту в інтернеті вам не знайти. Ніхто з гостей не піде раніше в очікуванні цієї смакоти. Він ексклюзивний! Записуйте рецепт! Джерело

Продукти

Коржі

100 г вершкового масла

3 склянки пшеничного борошн

2 ч. л. соди

3 ст. л. рідкого меду

1 склянка цукру

2 яйця

Крем

400 г вершкового масла

400 г сметани

350 г невареного згущеного молока

Приготування

Коржі

У достатньо об’ємну посудину вбuти 2 яйця і всипати півсклянки цукру. Збивати масу до утворення пишної ніжної пінки (5–6 хвилин).

У банячку з товстим дном змішати вершкове масло та півсклянки цукру. Нагрівати суміш на невеликому вогні до тих пір, поки весь цукор не розчиниться. Влити мед, перемішати, довести до кипіння і всипати соду. Знову швидко перемішати. Маса має сильно запінитись і збільшитися в об’ємі.

У цей момент зняти банячок з вогню й дати масі трохи вистигнути (5–7 хвилин). Далі тоненькою цівкою влити яєчно-цукрову суміш і повернути банячок назад на слабкий вогонь). Поступово вмішати склянку борошна, дуже ретельно розтираючи всі грудочки. У той самий спосіб вмішати й другу склянку. Зняти банячок із вогню. Дати масі трішки вистигнути, а потім вмішати в неї решту борошна

Можливо, вам не знадобиться підмішувати в тісто всю третю склянку, оскільки його консистенція залежить від величини використаних яєць та щільності борошна. Тісто має стати м’яким і ніжним, дуже податливим у роботі.

Розділити тісто на 10 однакових частин. Із кожної з них розкачати дуже тоненькі коржі діаметром 19–20 см, надавши їм форми прямокутника чи квадрата. Випікати коржі слід по одному в попередньо розігрітій до 180 °C духовці до золотистого кольору. Готові коржі знімати з дека ще теплими, попередньо пройшовшись гострим тонким ножем між випічкою і формою.

Крем

Масло кімнатної температури збuти до утворення пишної маси. Далі порціями (по 1–2 ст. л.), постійно збиваючи, додати згущене молоко. Насамкінець підмішати сметану (на найменших обертах міксера, а краще – вручну).

Складаємо пляцок

Вистуджені коржі перемастити кремом. Ним же змастити боки й верх пляцка. Щедро посипати крихтами із залишків коржів. Залишити на 1 годину при кімнатній температурі, а потім переставити в холодильник на 12 годин. Цього часу достатньо, щоб коржі пропиталися кремом.

Бажаю приємних приготувань та смачного вам! друзі, якщо вам сподобався рецептик не забувайте зберегти собі, щоб не загубити! і окрема подяка за ваші ла йки і за п0ширення рецепту – мені дуже приємно!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *