18 Травня, 2025
Показую, як приготувати яблучний , той самий рецепт з дитинства! Смачний, газований і ароматний напій!

Показую, як приготувати яблучний , той самий рецепт з дитинства! Смачний, газований і ароматний напій!

Рецепт родом із дитинства його точно пам’ятають! Це дуже смачно, а готується просто!
Яблучний квас

Нам знадобиться:
– 700 гр. яблук (вага очищених)
– 300 гр. цукру
– 20 гр. пресованих чи 7 гр. сухих дріжджів
– Чиста вода 3 л.
Рецепт приготування:

Очищені та порізані яблука заливаємо чистою водою та варимо після закипання 3-5 хвилин на середньому вогні.

Відвар проціджуємо через сито чи друшляк і остуджуємо до кімнатної температури.

Додаємо дріжджі та перемішуємо.

Залишаємо на 12-14 годин залежно від температури повітря. (У мене 12 було годин).

Переливаємо готовий квас у 3-літрову банку, щільно закриваємо кришкою, зберігаємо у холодильнику.

Пробувати можна як тільки квас охолоне, але, на мій смак, він набуває необхідної “ядроності” на 2-3 день

На смак щось середнє між квасом та сидром, дуже освіжаючий та приємний.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *