З’їдається цей салат трохи швидше, ніж готується! Ніжне поєднання інгредієнтів робить його незабутньо смачним. Не скажу, що це все через яблуко, яке входить до складу, але воно безперечно робить свій внесок. Нічого варити чи смажити не потрібно, якщо не хочете. Але особисто нам більше подобається цей салат із домашніми сухариками. Як їх зробити, із задоволенням розповім. Якщо ви їх робите якось інакше, поділіться з нами в коментарях!
Ось що нам знадобиться:
батон чи хліб
сіль за смаком
спеції в сухарики – за смаком (у мене суміш для салатів)
соняшникова олія – 1 ст.л.
шинка – 150 г
яблуко кисло-солодке – 1 шт
сік лимона – 1 ст.л.
морква – 1 шт
твердий сир – 50 г
часник – 2 зубчики
майонез – 2 ст.л.
Покроковий рецепт приготування страви:
Батон чи білий хліб нарізаємо кубиками чи брусочками. Перекладаємо їх у пакет, солимо і додаємо спеції за смаком, а також трохи збризкуємо олією (оливковою або соняшниковою). Все добре в пакеті струшуємо та перемішуємо. Далі перекладаємо на лист (я нічим не застеляю, але можна і на пергамент викладати) і ставимо в розігріту до 150 ° C духовку на 10-15 хвилин.
Тепер переходимо до салату. Шинку нарізаємо довільно. Я люблю нарізку соломкою, так як виходить швидше та рівніше, а також соломкою можна нарізати практично все. І на мій погляд ця нарізка тут доречніша, ніж кубиком, бо будуть терті продукти.
Яблуко очищаємо від шкірки і видаляємо серцевину. Його можна нарізати соломкою, натерти на великій тертці або як я на тертці моркви по-корейськи. Поливаємо його лимонним соком, щоб не потемніло, добре перемішуємо та відправляємо до шинки. Яблуко краще брати твердих сортів кисло-солодке, соковите.
На дрібній тертці натираємо свіжу моркву. Так вона в салаті буде ніжнішою. На великий твердий сир. Відправляємо їх у миску до інших продуктів. Тепер пропускаємо через прес кілька зубчиків часнику, додаємо трохи майонезу та все добре перемішуємо. Якщо майонез не любите, його можна замінити натуральним йогуртом чи сметаною. Салат я не солю, але ви орієнтуйтеся на свій смак.
Салат готовий! Я зазвичай подаю його на плоскій тарілці, а довкола викладаю сухарики. Відразу до салату їх додавати не рекомендую, щоб вони не розмокли. Смачного