11 Грудня, 2024
Сало за цим рецептом виходить схоже на бекон, копчену грудинку та буженину

Сало за цим рецептом виходить схоже на бекон, копчену грудинку та буженину

Приготоване таким способом сало виходить схоже на бекон, копчену грудинку, шинку та буженину. Особливо апетитно виглядає сало з великим прошарком м’яса загорнуте рулетом

Інгредієнти:

  • Свиняче сало близько 1 кг.;
  • Питна вода 1 л.;
  • Морська сіль 200 гр.;
  • Цукор пісок 1 ст. л.;
  • Лушпиння цибулі 3 жмені;
  • Лавровий лист 2-3 шт.;
  • Суміш перців;
  • Мотузка для обв’язування для рулету.

Спосіб приготування:

  1. Свиняче сало з прошарком м’яса — ошийок, груднина чи підчеревина, згорніть рулетом шкірою догори та перев’яжіть шпагатом. Перед цим змастіть шматок сала дрібкою солі та сумішшю зі спецій. Потім перенесіть в каструлю, закрийте кришкою або загорніть у фольгу та поставте на 2-3 години в холодильник.
  2. На дно каструлі викладіть 2-3 жмені лушпиння цибулі, висота шару приблизно 2 см або більше. На 1 літр води додайте 5 ст. л солі, 2 лаврових листа, 1 ст. л. цукру та трохи чорного перцю. Перелийте підготований розсіл в каструлю.
  3. У киплячий розсіл опустіть рулет з сала. Приберіть шумівкою піну, щоб не осіла на нього та варіть на мінімальному вогні 1-2 години, в залежності від розміру рулету. За необхідності додайте трохи воду, щоб сало не підсмажилося.
  4. Рулет не діставайте з розсолу, а залиште його на 5-8 годин остигати в маринаді та перенесіть на нижню полицю холодильника.
  5. Дістаньте страву, обсушіть, присипте сумішшю перців, спецій та часником. Знову перенесіть сало, загорнуте у фольгу або харчову плівку, ще кілька годин полежати в холодильнику, щоб смак його розкрився повністю

Рулет зберігайте в холодильнику або розділіть на скибки, загорніть в харчову плівку та відправте в морозильну камеру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *