11 Грудня, 2024
Сало цим способом за 2 з половиною години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

Сало цим способом за 2 з половиною години. Виходить так ніжно, що можна не жувати

У Китаї придумали свій спосіб готування сала. Місцеві кухарі не чекають його готовності тижнями: ніжне сало вони отримують всього за два з половиною години, використовуючи звичайну сковорідку.

Про це пише Мій Світ, за матеріалами iUkrayina

Готується сало в соєвому соусі, оцті, спеціях і великій кількості води. У процесі гасіння воно стає надзвичайно м’яким, а відчуття важкого жиру повністю забирається: сало тане в роті немов зефір. Для готування сала на кухні нам знадобиться бічний шматок свинини зі шкіркою, його зазвичай використовують для бекону.

Спочатку для сала треба зробити подушку. Карамелізуем невелика кількість цукру, додавши на сковороду крім нього трохи води. Як тільки він потемнеет, можна починати формувати подушку.

На неї підуть крупної нарізані пір’я цибулі, четвертинка нарізаного так само крупної часнику і 4-5 слайдів імбиру. Любителі гострого можуть додати трохи пекучого перцю.

Викладаємо поверх подушки майбутнє сало шкіркою вгору. Зверху додаємо солодкий гострий соус, соєвий соус, трохи 4 процентного оцту (якщо оцет 9 відсотковий, то його варто розбавити) і води, щоб загальний рівень рідини був близько 4 сантиметрів. У процесі гасіння рівень рідини треба підтримувати, не допускаючи, щоб він був сильно нижче первісного рівня.

Закриваємо кришку, ставимо сковороду на невеликий вогонь і залишаємо гаситися на годину. Не забуваємо перевірити рівень рідини через деякий час, її доведеться підлити.

Через годину нижня частина сала просочилася маринадом і дуже добре протушкувати. Перевертаємо шматки, щоб шкурка тепер була внизу і тушкуємо ще півгодини.

Як тільки час минув, перекладаємо сало і маринад в страву для запікання і ставимо на годину в пароварку або мантоварку. Якщо ж її немає, то продовжуємо тушкувати на сковороді ще по півгодини на сторону, не забуваючи підливати воду.

Готове сало охолоджуємо в холодильнику і можна подавати до столу. Воно виходить вкрай соковитим і не оставляеет в своєму смаку і текстурі важке відчуття жиру.

Китайський спосіб готування сала дозволяє його отримати дуже швидко, а на смак воно буде ніжніше ніжного. Витративши час у вихідний, можна дуже швидко зробити запас сала на весь тиждень.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *