4 Грудня, 2024
Смачно навіть без мʼяса: кухар зі шкільної ідальні розкрив секрет, як тушкувати капусту, щоб вона не гірчила Screenshot

Смачно навіть без мʼяса: кухар зі шкільної ідальні розкрив секрет, як тушкувати капусту, щоб вона не гірчила

Тушкована капуста — це класична страва, яку можна знайти на столах багатьох українських родин. Ми розкриємо секрети приготування капусти, щоб вона не гірчила і не розвалювалася
Кухар розкрив секрет приготування тушкованої капусти, щоб вона не гірчила

Іноді приготування капусти може викликати труднощі — вона може розвалюватися або гірчити, що псує загальне враження. У цій статті ми розкриємо секрети, як потушкувати капусту так, щоб вона залишалася смачною, ніжною, зберігала форму та не гірчила.

Капуста, тушкована з цибулею та морквою

Інгредієнти:

  • 1 середня головка білокачанної капусти (приблизно 1-1,5 кг)
  • 1 велика морква
  • 1 середня цибулина
  • 1-2 зубчики часнику
  • 2-3 столові ложки томатної пасти або помідори (за бажанням)
  • 1 чайна ложка цукру (для зняття гіркоти)
  • 2-3 столові ложки олії (для смаження)
  • Сіль та чорний мелений перець за смаком
  • Лавровий лист та інші спеції (майоран, чабер, паприка — за бажанням)
  • 1 склянка бульйону або води (для тушкування)

Приготування:

Для початку розігрійте олію в глибокій сковорідці або казанку. Поріжте цибулю кубиками або півкільцями та обсмажте її на середньому вогні до прозорості. Після цього додайте натерту моркву й обсмажуйте овочі разом, доки морква не стане м’якою і злегка золотавою. На цьому етапі можна додати трохи часнику для аромату — просто подрібніть його і смажте з овочами кілька хвилин.

Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

Нарізану капусту посоліть, помніть руками та залиште на 10-15 хвилин, щоб капуста віддала гіркоту. Після чого промийте її водою від зайвої солі. Обережним шаром викладайте на сковорідку до цибулі та моркви та ретельно перемішайте.

Одним із секретів, як уникнути гіркоти, є додавання до капусти невеликої кількості цукру. Коли ви побачите, що капуста починає м’якшати, додайте чайну ложку цукру і перемішайте.

Щоб капуста не була надто сухою, необхідно додати рідину. Можна використовувати воду, але краще віддати перевагу овочевому або курячому бульйону. Влийте склянку бульйону або води у сковорідку, накрийте її кришкою і зменшіть вогонь до мінімуму. Тушкуйте капусту на повільному вогні приблизно 30-40 хвилин, періодично помішуючи. Важливо не перегріти капусту, щоб вона не розварилася і не втратила форму.

Тушкована капуста буде неймовірно смачною: додайте кілька простих інгредієнтів

Для того, щоб капуста мала легкий кислуватий відтінок і приємний аромат, за 10-15 хвилин до закінчення тушкування додайте томатну пасту або нарізані помідори. Якщо ви використовуєте помідори, їх потрібно попередньо очистити від шкірки та подрібнити. Томатна паста надасть страві насиченого смаку, а також сприятиме збереженню структури капусти. Спробуйте капусту перед тим, як додати сіль та спеції.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *