Запечена свинина з гранатовими зернами – це щось незрівнянне і дуже смачне. Така страва смачна як у гарячому, так і в холодному вигляді. Відмінно поєднується з різними гарнірами і салатами.
Для приготування вам потрібні такі інгредієнти:
- свинина, 1 кг;
- цибуля та гранат по 1 шт;
- сіль, суміш перців, спеції, ароматні трави;
- масло вершкове, 20 г.
Процес приготування м’яса
М’ясо промиваємо та просушуємо паперовими рушниками, ріжемо в довільному порядку, шматочками будь-якої величини.
Заправляємо шматочки м’яса сіллю, сумішшю перців, різними спеціями та ароматними травами, з якими ви зазвичай маринуєте м’ясо.
Цибулю беріть велику або кілька штук менші і ріжемо кільцями.
Гранат розбираємо на зерна.
Беремо чисту півторалітрову банку та укладаємо всі продукти шарами: м’ясо, цибулю та пересипаємо зернами гранату.
Зверху кладемо шматочок вершкового масла, закриваємо фольгою.
Банку ставимо в холодну духовку, вмикаємо її на 180 градусів і запікаємо близько 1.5 години.
Коли закінчиться запікання, духовку не відкриваємо, а залишаємо на 5 хвилин, щоб банка не лопнула від перепаду температур. Потім відкрийте дверцята і залиште так на 20 хвилин.
Таке м’яке, ароматне і ніжне м’ясо, з оригінальною кислинкою гранату, ви ще не пробували. Тож готуйте із задоволенням.